Bezpieczne zakupy
Idosell security badge
2016-10-28

Polecamy główne składniki opatentowanej mieszanki AstraGin™ - Żeń-szeń + Astragalus


Astragalus + Panax zapewniają lepsze wchłanianie i biodostępność innych składników pokarmowych niż jakikolwiek inne suplementy dostępne na rynku. Dzięki wykorzystaniu AstraGin? - substancji poprawiającej wchłanianie o klinicznie udokumentowanej skuteczności. Mówiąc wprost, AstraGin? (astragalus +panax) wzmacniają efekty działania innych składników i suplementów diety w tym szczególnie: boosterów testosteronu, witamin, odżywek białkowych, przed-treningówek i po-treningówek oraz odżywek typu mass i bulk.


Siła działania opatentowanej mieszanki ekstraktów z żeń-szenia fałszywego (Panax notoginseng) i traganka błoniastego (Astragalus membranaceous) jest tak istotna, że wielu sportowców nie wyobraża sobie bez niej suplementacji. Badania przeprowadzone na AstraGin? dowodzą, że jego składniki aktywne poprawiają, na poziomie komórkowym (absorpcja z krwiobiegu), wchłanianie aminokwasów, glukozy i witamin. Sugerowany mechanizm działania jest związany z nasileniem syntezy mRNA i białek odpowiedzialnych za transport składników pokarmowych do wnętrza komórki.


Wyniki badań (Chang TC, J.Agric. Food Chem., Vol. 55, No. 5, 2007) dowodzą, iż AstraGin? zwiększa absorpcję aminokwasów, glukozy i witamin o, odpowiednio 62, 57 i 50%. Podnosi wrażliwość receptora insulinowego o 38%, przez co zwiększa wydajność produkcji ATP o 18% i syntezę glikogenu mięśniowego (24 godziny po intensywnym wysiłku) aż o 60%. Mechanizm działania AstraGin? doskonale asymiluje z podwyższonym poziomem testosteronu, hormonu wzrostu i ich pochodnych (powstałych w wyniku wysiłku fizycznego), które znacznie zwiększają zapotrzebowanie kaloryczne organizmu, zwłaszcza w okresie budowania masy mięśniowej i ciężkich treningów. Równocześnie zaleca się stosowanie szczególnie Atragalusa w okresie redukcyjnym sprzyjając w ten sposób poprawie jakości masy mięśniowej i ogólnego pokroju ciała przed okresem letnim.




Wyniki badań (Chang TC, J.Agric. Food Chem., Vol. 55, No. 5, 2007) dowodzą, iż AstraGin? zwiększa absorpcję aminokwasów, glukozy i witamin o, odpowiednio 62, 57 i 50%. Podnosi wrażliwość receptora insulinowego o 38%, przez co zwiększa wydajność produkcji ATP o 18% i syntezę glikogenu mięśniowego (24 godziny po intensywnym wysiłku) aż o 60%. Mechanizm działania AstraGin? doskonale asymiluje z podwyższonym poziomem testosteronu, hormonu wzrostu i ich pochodnych (powstałych w wyniku wysiłku fizycznego), które znacznie zwiększają zapotrzebowanie kaloryczne organizmu, zwłaszcza w okresie budowania masy mięśniowej i ciężkich treningów. Równocześnie zaleca się stosowanie szczególnie Atragalusa w okresie redukcyjnym sprzyjając w ten sposób poprawie jakości masy mięśniowej i ogólnego pokroju ciała przed okresem letnim.



Polecamy:







Dane opracował:

 

Przemysław Kowalewski

 

Trener personalny, specjalista ds. odżywiania i suplementacji w sporcie

pixel